/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Corupția printre primari. Potrivit CNA, de la începutul anului au fost intentate 62 de cauze penale pe numele reprezentanților APL

missing
21 noiembrie 2018, ora 18:31

Nu întotdeauna anchetele noastre se termină cu dosarul în judecată sau condamnări, asta din cauză că atunci când sunt bănuieli rezonabile că s-a comis o faptă ilegală, Centrul este obligat să pornească un proces penal, însă, în final, faptele pot să nu-și găsească confirmare, iar cauza să fie clasată”, Lidia Chireoglo, director adjunct CNA.

Toate aceste cazuri penale care nu ajung la un verdict, nici la judecată câteodată, ele costă foarte mulți nervi din partea celor din APL și familiilor lor”, Alexandru Osadci, reprezentantul al Congresului Autorităților Locale.

Potrivit lui Chireoglo, de la începutul acestui an au fost pornite 62 de dosare penale, dar nu a putut să spună câte dintre acestea au fost transmise în judecată. Anul trecut au fost pornite 100 de cauze penale. Anterior, într-o analiză recentă realizată de „IDIS Viitorul”, în colaborare cu Congresul Autorităților Locale din Moldova, s-a menționat că intentarea proceselor penale reprezintă un instrument de presiune asupra primarilor. Raportul a arătat că doar 9% dintre dosarele pornite în ultimii 3 ani pe numele aleșilor locali în cazuri de corupție au ajuns în judecată. De asemenea, majoritatea dosarelor penale au vizat funcționari locali din partea opoziției. În 29 la sută dintre acestea au figurat primari liberal-democrați, fiind urmați de liberali cu 21% și comuniști cu 18 la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram