Liderul PL despre comisia privind ancheta „Open Dialog”: Este una ilegală și cu iz politic

missing
23 noiembrie 2018, ora 08:30

„Când un cetățean încalcă legea, pentru asta  avem organe de drept. Maia Sandu nu este ministru acum, nu este nici viceministru, este cetățean, președinte al unui partid. Parlamentul nu trebuie să examineze încălcările, dacă… ale unui cetățean”, spune Mihai Ghimpu.

Liderul PL se întreabă cum poate comisia să dea indicații atunci când există prezumția nevinovăției. Acesta s-a referit la faptul că comisia parlamentară a anunțat că va expedia raportul către Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate și Ministerului Afacerilor Interne, „ca structurile în cauză să-l analizeze și să-i tragă la răspundere pe cei vizați”.

Amintim că în raportul comisiei parlamentare se spune că fundația „Open Dialog” a Lyudmilei Kozlowska a desfășurat activități de lobby pentru Veaceslav Platon, care au fost achitate din bani murdari, și a finanțat partidele PPDA și PAS. Președintele comisiei, Igor Vremea, a declarat că Procuratura va fi sesizată în vederea analizării acțiunilor liderilor politici Maia Sandu și Andrei Năstase prin prisma trădării de patrie. De asemenea, deputatul a declarat că va fi sesizată și Comisia Electorală Centrală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram