Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune în politica internă a Republicii Moldova a Fundației „Open Dialog” este una ilegală și este cu iz politic. De această părere este liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, expusă la emisiunea „Politica Nataliei Morari”. Potrivit lui, atribuțiile Parlamentului sunt adoptarea legilor și controlul îndeplinirii legilor de către instituțiile statului, dar nu cercetarea cetățenilor.

„Când un cetățean încalcă legea, pentru asta  avem organe de drept. Maia Sandu nu este ministru acum, nu este nici viceministru, este cetățean, președinte al unui partid. Parlamentul nu trebuie să examineze încălcările, dacă… ale unui cetățean”, spune Mihai Ghimpu.

Liderul PL se întreabă cum poate comisia să dea indicații atunci când există prezumția nevinovăției. Acesta s-a referit la faptul că comisia parlamentară a anunțat că va expedia raportul către Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate și Ministerului Afacerilor Interne, „ca structurile în cauză să-l analizeze și să-i tragă la răspundere pe cei vizați”.

Amintim că în raportul comisiei parlamentare se spune că fundația „Open Dialog” a Lyudmilei Kozlowska a desfășurat activități de lobby pentru Veaceslav Platon, care au fost achitate din bani murdari, și a finanțat partidele PPDA și PAS. Președintele comisiei, Igor Vremea, a declarat că Procuratura va fi sesizată în vederea analizării acțiunilor liderilor politici Maia Sandu și Andrei Năstase prin prisma trădării de patrie. De asemenea, deputatul a declarat că va fi sesizată și Comisia Electorală Centrală.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!