/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Donald Trump ar putea anula întâlnirea programată cu Vladimir Putin la summitul G20

missing
28 noiembrie 2018, ora 09:24

Într-un interviu acordat publicaţiei The Washington Post, Trump a declarat că aşteaptă “un raport complet” marţi despre capturarea celor trei nave ucrainene de către Rusia.

“Poate nu voi mai avea acea întrevedere. Nu îmi place agresiunea. Nu vreau deloc să fie agresiune”, a declarat Donald Trump.

Amintim că, duminică, 25 noiembrie, în strâmtoarea Kerci, s-a produs un conflict între grănicerii maritimi ruși și militarii ucraineni. Partea rusă acuză militarii ucraineni că au încălcat legislația maritimă. Aceștia au folosit armele, rănind trei militari, și au reținut trei nave ucrainene. La rândul ei, Ucraina califică incidentul drept o provocare. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenco, a cerut Radei Supreme să impună legea marțială. Legislativul ucrainean a aprobat decretul șefului statului, instituind legea marțială în regiunile care au hotar cu Federația Rusă și cu regiunea transnistreană a Republicii Moldova, pentru o perioadă de 30 de zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram