Joi, 29 noiembrie, la Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău, va avea loc deschiderea expoziției cu numele „Baronul George Löwendal – 100 de ani pe scena artei, pictura și teatrul”, care este dedicată împlinirii a o sută de ani de la Marea Unire. Creația artistului a fost inspirată din activitatea sa scenografică în teatrele din Chișinău, București, Cernăuți, Timișoara și Craiova.

Expoziția va cuprinde peste o sută de lucrări de scenografie, pictură și grafică ale artistului, aflate în proprietatea Fundației Löwendal din București și va putea fi vizitată începând cu 29 noiembrie, 2018 până pe 20 ianuarie, 2019.

Muzeul Național informează că un element semnificativ pe care această expoziție îl pune în evidență este legătura sa cu spațiul dintre Prut și Nistru, deoarece aici, în anul 1918, s-a produs debutul activității sale artistice în domeniul teatrului.

Baronul George Löwendal, considerat unul dintre cei mai importanți creatori de artă din spațiul românesc, s-a născut la Sankt-Petersburg în anul 1897 într-o familie cu ascendențe regale din Danemarca și Norvegia. Din anul 1921 artistul s-a stabilit în România unde a activat în domeniul teatrului.

Foto: artmark.ro

Foto: artmark.ro

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!