/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Candu, despre Dodon: „Astăzi noi nu-l putem demite, dar s-ar putea să-i pregătim o surpriză înainte de sărbătorile de iarnă”

missing
30 noiembrie 2018, ora 16:41

„Președintele R. Moldova Igor Dodon a a cincea oară încalcă Constituția R. Moldova deoarece nu a promulgat cinci legi care au fost revotate de Parlament. Și iată de ce vă aduc la cunoștință că potrivit art. 89 din Constituția R. Moldova, al.1 spune, în cazul săvârșirii unor fapte prin care încalcă prevederile constituției, Președintele R. Moldova poate fi demis de către Parlament. Vreau să-i atrag atenția președintelui Dodon că acest Parlament nu are nevoie de lege organică sau constituțională ca să demită, demisia se face prin hotărâre, nu are nevoie de lege organică, iată de ce luând l-aș considera un președinte ilegal , dar care sunt acestea”, a spus Candu.

Acesta a precizat că direcția juridică să pregătească informațiile necesare până la viitoarea ședință a Biroului Permanent al Parlamentului și acest subiect va fi luat în considerare. „ Când plecăm în istorie să-l luăm și președintele cu noi”.

Totodată, Candu a precizat „Astăzi noi nu-l putem demite, dar s-ar putea să-i pregătim o surpriză înainte de sărbătorile de iarnă”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram