Premierul ucrainean Vladimir Groisman susține că unica modalitate de a face presiune asupra Federației Ruse, în contextul conflictului din Marea Azov, este ca Ucraina, în răspuns Rusiei, să rețină, la rândul ei, nave militare rusești. Prim-ministrul ucrainean crede că aceasta ar putea deveni o strategie de luptă cu Federația Rusă. 

Dacă Rusia a reținut ilegal navele și militarii noștri, atunci navele rusești trebuie, de asemenea, să fie reținute”, a declarat Groisman, potrivit Rbc.ua.

Anterior, potrivit sursei citate, Vladimir Groisman a mai spus că situația din Marea Azov va fi unul dintre subiectele de pe ordinea de zi din cadrul Summit-ului G20 din Argentina.

Amintim că pe 25 noiembrie, în Strâmtoarea Kerci s-a produs un conflict între grănicerii maritimi ruși și militari ucraineni. Partea rusă acuză militarii ucraineni că au încălcat legislația maritimă. Aceștia au folosit armele, rănind trei militari. De asemenea, autoritățile ruse au reținut trei nave ucrainene și 24 de militari.

Ulterior, Parlamentul ucrainean a aprobat decretul președintelui Petro Poroșenco privind instituirea stării de război pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!