Președinția Partidului Liberal a fost preluată de fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Decizia a fost luată în cadrul celui de-al V-lea Congres al formațiunii, organizată pe 1 decembrie la Chișinău.

În discursul său, Dorin Chirtoacă a declarat că Partidul Liberal trebuie să-și păstreze verticalitatea și identitatea. „Când vom avea unirea și România mare vom putea vorbi de ora astrală. Noi trebuie să ne păstrăm verticalitatea, identitatea. Trebuie să fim atenți să nu ne năpădească buruienile pentru că nu mai dă copacul nostru roadă”, a spuns politicianul.

Începând cu anul 2010, Dorin Chirtoacă a ocupat funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Liberal.

În raportul privind activitatea Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a anunțat că acesta este ultimul lui mandat. Politicianul a spus că următorul președinte al formațiunii „trebuie să nu se teamă de lipsa de înțelegere a unor cetățeni, să se ghideze de conștiința personală și dragostea de țară, să știe să ia decizii”.

În cadrul Congresului s-a decis faptul ca Mihai Ghimpu, cel care a condus PL în ultimii 20 de ani, să devenă președinte de onoare al partidului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!