După Ministerul Afacerilor Interne și ministerul Apărării informează că a semnat un acord de colaborare cu Mitropolia Chișinăului. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a instituției.

„Cooperarea dintre Armata Națională și Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove va fi reglementată de un acord, semnat astăzi de Eugen Sturza și ÎPS Mitropolitul Vladimir. Documentul prevede acordarea asistenței religioase personalului militar și civil din instituția de apărare și organizarea de activități comune care au ca scop educația moral-spirituală a acestuia”, se spune în mesajul ministerului.

Amintim că anterior Ministerul Afacerilor Interne a semnat cu Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove un Acord de colaborare. Document care a fost încheiat în temeiul art. 31 din Constituția Republicii Moldova și are drept scop promovarea educației spirituale și asistenței religioase a angajaților instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne. Desfășurarea activităților de asistență religioasă menită să satisfacă cerințele religioase ale instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne și să contribuie la educația moral-spirituală a acestora, se anunța într-un comunicat al Mitropoliei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!