Șeful statului nu exclude că va fi suspendat din funcție pentru a cincea oară până la sfârșitul anului. Potrivit lui, suspendarea va avea loc în legătură cu refuzul său de a promulga patru legi remise repetat de către Parlament.

„Astăzi, se vorbește despre o altă suspendare temporară și înlăturarea completă a acestuia din funcție. O încercare de suspendare temporară, cel mai probabil, va avea loc înainte de sfârșitul anului, deoarece există patru legi pe care nu le-am semnat, dar m-am adresat Curții Constituționale pentru o explicație cât de constituționale sunt deciziile parlamentului. Cel mai probabil, va exista o încercare de a merge în conformitate cu acest scenariu, parlamentul nu va mai avea altă șansă”, a declarat șeful statului pentru Ria Novosti.

Cât privește declarația lui Andrian Candu de a-l demite, Igor Dodon spune că a fost o declarația emoțională. „Mi se pare că acestea erau declarații emoționale, nu sunt în interesul autorităților. Orice încercare de a începe procedura de impeachment vor avea efecte negative asupra partidului, care controlează guvernul actual”, a mai spus șeful statului susținând că potrivit lui oponenților săi nu le trebuie acest lucru, dar el este pregătit și pentru un astfel de scenariu.

Precizăm că cele patru legi pe care șeful statului a refuzat să le promulge se referă la transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția Ambasadei SUA, celebrarea pe 9 mai a Zilei Europei, noul Cod al Audiovizualului și reforma Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Amintim că la 30 noiembrie curent, în cadrul ședinței plenare a Legislativului, Andrian Candu, președintele Parlamentului a ordonat comisiei juridice să pregătească informații privind inițierea procedurii de demitere a șefului statului pentru că cel din urmă a încălcat Constituția de cinci ori refuzând să promulge legile remise repetat de Parlament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!