Partidul Politic Mișcarea Populară Antimafie va participa în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie doar pe listă de partid și nu va avea candidați în circumscripțiile uninominale. Într-o conferință de presă la IPN, joi, 6 decembrie, liderul Mișcării, Sergiu Mocanu, a spus că, la alegerile din 2014, în condiții foarte dificile, Antimafie a obținut 1,7% din voturi. Iar participarea pe listă de partid în campania alegerilor din februarie 2019 va permite ca mesajul și programul electoral al formațiunii să ajungă la cetățeni, astfel ca la viitoarele bătălii electorale Vlad Plahotniuc (liderul PDM) să nu mai aibă același forțe.

Sergiu Mocanu a mai spus că, acum o lună, a promovat în rândul partidelor politice ideea boicotării campaniei electorale. Această situație ar fi determinat partenerii europeni să nu trimită observatori, să considere campania lui Vlad Plahotniuc compromisă prin trecerea la votul mixt, prin capturarea mass media, a ONG-urilor etc. Tentativa a eșuat. Astfel, Antimafie a luat decizia ca formațiunea să participe în campania electorală, însă doar cu listă de partid pentru circumscripția națională.

Secretarul general al Mișcării Populare Antimafie, Vitalie Colin, a spus că s-a ajuns în situația în care formațiunea trebuie să participe la alegeri, chiar dacă acestea sunt o farsă, un cazinou politic. „Ne folosim de această posibilitate care apare doar o dată la patru ani, de a face auzit mesajul nostru, de a promova mesajul nostru: Republica Unirii. Vom merge în această campanie pentru a obține o minimă finanțare din partea statului pentru a continua lupta noastră”, a spus Vitalie Colin.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!