În anul 2019, autoritățile municipale din Chișinău intenționează să mai cumpere 20 de troleibuze, pe care să le asambleze la în capitală. Conducerea executivului Primăriei va solicita Consiliului Municipal Chișinău (CMC) să i se aloce 72 de milioane de lei din bugetul pentru anul viitor pentru această achiziție.

15 dintre troleibuze urmează a fi cu mers autonom, iar alte cinci troleibuze, clasice.

În prezent, la Regia Transport Electric Chișinău (RTEC), se mai asamblează zece troleibuze: cinci clasice și cinci cu mers autonom. Troleibuzele clasice vor fi puse pe rutele existente, iar pentru cele cu mers autonom se va identifica un nou itinerar, după Anul Nou, când va fi finalizată asamblarea lor, potrivit lui Dorin Ciornîi, șeful RTEC.

Din spusele lui Ruslan Codreanu, primarul interimar al capitalei, cele cinci troleibuze cu mers autonom, care se asamblează acum la RTEC, au capacitatea de a parcurge o distanță de 30 km.

„Puneam ca prioritate să fie gata până la finele anului acesta, dar, dat fiind faptul că e pentru prima oră când asamblăm troleibuze cu mers autonom pe o distanță de 30 km, trebuie o perioadă mai mare de încercare și testări”, a explicat edilul interimar.

Potrivit lui Dorin Ciornîi, în parcul RTEC necesită a fi înlocuite circa 80 de troleibuze de tip vechi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!