/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ La un pas de prăbușire. Podul din satul Budești a devenit periculos din cauza unei fisuri adânci și a parapetului distrus

missing
10 decembrie 2018, ora 19:30

Podul din Budești face parte din unul dintre cele mai circulate trasee din Republica Moldova. Cu toate acestea, se pare că el nu a fost reparat de ani buni. De frică, șoferii care îl traversează sunt nevoiți să micșoreze viteza deodată ce observă fisura”, Diana Popa, reporter TV8.

Prin crăpătură se poate observa ușor fundul râpei peste care trece podul. În aceasta, ușor încape un picior, iar parapetul este pe alocuri distrus, astfel încât oricine poate cădea în prăpastie. Câțiva muncitori de la Serviciul Rutier au venit astăzi să securizeze podul, însă s-au limitat doar la întinderea panglicilor de avertizare.

Starea e rea, veche. O să îl reparăm dar nu acum, deja la primăvară. – Dar de ce nu acum? –Timpul e rău. –Da astăzi ce ați făcut? –Am pus peliculă să nu cadă copiii. –Da ce au fost cazuri când cădeau copiii? –Nu au fost cazuri, dar trebuie să ne pregătim și noi, ca să nu fie”, muncitor serviciul rutier.

Primărița localității spune că a sesizat de mai multe ori autoritățile centrale, însă fără niciun efect. Ultimul demers a fost trimis în septembrie. Răspunsul primit a uimit-o.

Am primit un răspuns în scris că nu prezintă pericol, dar în continuare fisurile au început să se mărească. Mi s-a promis că la anul viitor se vor lua măsuri de reparație capitală a acestui pod”, Nina Costiuc, primărița comunei Budești

După aceasta, primăria de la Budești a decis să închidă o jumătate a podului, care până la intervenția serviciilor speciale în anul viitor, va fi reparată conform posibilităților tehnice proprii.

Am insistat totuși dumnealor ca specialiști să primească o decizie pentru a bloca partea de drum care este cu fisură și a exclude partea pietonală fiindcă eu de exemplu sunt foarte îngrijorată”, Nina Costiuc, primărița comunei Budești.

Podul din comuna Budești a fost construit în 1985 și de atunci nu a fost reparat capital niciodată. În august, în urma unei inspecții, autoritățile au constatat că aproape toate podurile din municipiul Chișinău, 20 la număr, trebuie reparate.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram