Târgul de Crăciun din Chișinău din acest an, organizat de Guvernul Republicii Moldova, va costa nu opt milioane de lei, cum a fost aprobat inițial, dar 11 milioane. Astăzi, în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri, la propunerea Monicăi Babuc, ministra Educației, Culturii și Cercetării (MECC), bugetul evenimentului a fost suplinit cu patru milioane de lei. 

Potrivit Monicăi Babuc, în procesul de organizare a evenimentului, au survenit cheltuieli neprevăzute.

„În primul rând, pentru instalarea unui sistem de supraveghere video pentru asigurarea securității vizitatorilor. Știm despre evenimentele care s-au produs ieri în Strasbourg…”, a spus ministra în cadrul ședinței Guvernului.

De asemenea, potrivit notei informative la hotărârea Guvernului, banii vor fi utilizați și pentru instalarea a două carusele în zona de distracții pentru copii și pentru reparația și schimbarea acoperișului la 22 de căsuțe din lemn,

Banii vor fi alocați de MECC și Agenția de Investiții din contul economiilor neutilizate.

Amintim că, aceasta este a doua ediție a Târgului de Crăciun, organizat de Guvern. Evenimentul va fi lansat sâmbătă, pe 15 decembrie, la ora 18:00, pe strada 31 august 1989 din capitală.

Bugetul Târgului de Crăciun din anul 2017-2018 a fost de opt milioane de lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!