Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nu va participa la ultima ședință a Legislativului, din cadrul acestei sesiuni, au anunțat membrii fracțiunii PSRM, cu 15 minute înainte de începerea ședinței. 

Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a numit ședința de astăzi, unde va fi audiat raportul Guvernului, „o farsă a majorității parlamentare” și spune că fracțiunea PSRM nu va participa la ea. Greceanîi spune că raportul Executivului, care are peste o sută de pagini, a fost distribuit deputaților abia azi-dimineață.

„Nimeni nu a dorit ca deputații în serios să ia cunoștință cu aceste materiale”, a declarat deputatul socialist Vlad Batrâncea, spunând că socialiștii nu vor să creeze „masovkă pentru show-ul Guvernului”.

De asemenea, socialiștii au spus că au solicitat pe parcursul anului de mai multe ori ca premierul și alți membri ai Guvernului să fie audiați în plenul parlamentului, dar majoritatea parlamentară nu le-a susținut inițiativele. Aceștia au declarat că audierea de azi a premierului și a echipei sale în Legislativ este parte a campaniei electorale care a început deja neoficial.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!