101 de antreprenoare din Republica Moldova au obținut granturi în valoare de 14,2 milioane de lei, în cadrul Programul Femei în Afaceri (PFA), gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Cele mai multe investiții se vor face în industria prelucrătoare – cca 63%, în servicii din domeniul IT – cca 39% și în agricultură – cca 8%.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), granturile oferite de ODIMM cestea vor stimula investiții de 23 de milioane de lei în economia națională și vor crea peste 380 locuri noi de muncă.

„Este foarte important și în continuare să oferim oportunități de promovarea și impulsionare a creșterii numărului femeilor în afaceri. Susțin cu drag femeile care au deschis sau planifică să deschidă afaceri aici, acasă. Antreprenoriatul feminin rămâne a fi o prioritate a Guvernului Republicii Moldova. Orice afacere înseamnă mai multe locuri de muncă și creștere economică”, a menționat în acest context ministrul Economiei, Chiril Gaburici.

ODIMM a anunțat lansarea celui de-al treilea apel de proiecte în Cadrul Componentei II a Programului-pilot „Femei în afaceri”. La concurs pot participa întreprinderile înregistrate de la 0 la 24 luni, gestionate de femei.

Dosarele pentru Concursul de granturi pot fi depuse începând cu data de 20 decembrie până la 31 ianuarie, formularul de aplicare va fi disponibil pe www.odimm.md.

Până în prezent au fost desfășurate două apeluri de proiecte în cadrul cărora au fost selectate pentru subvenționare în total 201 proiecte investiționale, se menționează într-un comunicat al MEI.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!