Eticheta produselor alimentare destinate comercializării vor fi completate cu noi informații. Legea privind informarea consumatorilor cu privire la utilizarea sigură a unui produs alimentar și compoziția acestuia intră în vigoare începând cu 12 ianuarie 2019. 

Principalele prevederi ale legii, potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), se referă la faptul că etichetele produselor alimentare vor trebui să conțină informații privind protecţia sănătăţii consumatorilor şi utilizarea sigură a unui produs alimentar.

În mod special, acestea se referă la informaţii privind însuşirile legate de compoziţie care pot dăuna sănătăţii, data durabilităţii minimale, condiţiile de păstrare şi de siguranţă a utilizării sau efectele asupra sănătăţii, inclusiv riscurile şi consecinţele legate de consumul dăunător şi periculos al unui produs alimentar.

În acest context, ANSA solicită conformarea operatorilor din sistem prevederilor Legii şi aplicarea măsurilor necesare întru implementarea acesteia.

De asemenea, ANSA amintește despre posibilitatea de a raporta orice eventuală încălcare a drepturilor consumatorilor în domeniul siguranței alimentelor, inclusiv etichetarea produselor alimentare, la Linia fierbinte 0800 800 33, apel cu tarif obișnuit.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!