Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat, Ion Terguță, și-a anunțat candidatura din partea locului electoral ACUM DA PAS în circumscripție uninominală pentru următoarele alegeri parlamentare din februarie 2019. Acesta va concura pe circumscripția nr. 17 – Nisporeni, Strășeni. 

Ion Terguță se regăsește și pe lista blocului pentru circumscripți națională cu numărul 32.

Într-un comunciat de presă al blocului ACUM se spune că la depunerea actelor pentru înregistrarea grupului de inițiativă a candidatului Ion Terguță, Consiliul electoral Nisporeni ar fi impus cerințe contrare cadrului normativ în vigoare. Printre acestea numără lipsa ștampilei pe procesul-verbal prin care s-a desemnat candidatul ACUM pe circumscripția Nisporeni deși o astfel de cerință nu ar exista nici în lege, nici în cadrul normativ infralegal, lipsa deciziei conducătorului grupului de inițiativă privind desemnarea trezorierului, prezentarea documentului de desemnare a trezorierului și verisiunea autentificată notarial a Hotătârii CEC de înregistrare a blocului ACUM DA PAS. „Așa ceva nu există în cadrul normativ în vigoare”, spune cei de la ACUM.

Pe aceeași circumscripție și-au anunțat candidaturile deocamdată liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și președinte organizației teritoriale a PSRM și consilier local în Consiliul orășenesc Nisporeni, Pavel Artamonov.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!