Război în Ucraina, ziua 126: Schimb de prizonieri și summit NATO cu participarea lui Zelenski. Bloc atacat la Nikolaev

social

Reguli noi pentru cei care doresc să obțină permisul de conducere. Ce prevede un proiect de lege

27 iulie 2018, ora 12:04
Distribuie:

Totodată, noile prevederi reglementează procedura de documentare video şi audio a procesului de examinare, condiţiile tehnice în care se realizează şi stochează înregistrările, precum şi dreptul de acces la informaţiile date. Măsura are drept scop diminuarea riscului de corupție în timpul desfășurării examenelor pentru obținerea permisului de conducere.

De asemenea, proiectul va exclude orice risc de conducere a vehiculelor de către persoane cu maladii incompatibile cu capacitatea de a conduce vehicule sau deficienţe psihice, încât segmentul verificării medicale şi psihologice a conducătorilor auto este unul vulnerabil, spun autorii.

Inițiativa mai propune introducerea, în premieră pentru Republica Moldova, noțiunilor de ”examinator” și ”atestatul examinatorului”. În context, sunt descrise cerințele și condițiile impuse pentru obţinerea calităţii de examinator.

Menționăm că, în prezent, în Republica Moldova nu există un singur act normativ, care să reglementeze obţinerea dreptului de a conduce vehicule.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram