Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat Decretul cu privire la numirea în funcția de consilier pentru relații interetnice a juristului Serghei Mișin, care este și membru al Consiliului Societății Civile pe lângă președintele. Până acum nu a existat o asemenea funcție în aparatul șefului statului. Totodată, Serghei Mișin se regăsește în lista Partidului Socialiștilor pentru următoarele alegeri parlamentare.

Într-un comunicat de presă al președinției se spune că a fost numit un consilier pentru relații interetnice ca răspuns la numeroasele adresări ale organizațiilor etnoculturale din Moldova. „O treime din populația Moldovei este constituită din reprezentanți ai altor grupuri etnice, decât moldoveni, iar una dintre principalele sarcini ale șefului statului este de a menține legătura permanentă a Administrației cu aceste organizații și asigurarea păcii și a bunei înțelegeri în societate”, a specificat Igor Dodon.

Începând cu anul 2017, în componența Consiliului Societății Civile pe lângă președinte funcționează comisia pentru relații interetnice, dar o funcție de consilier până acum nu a existat.

Serghei Mișin este pe locul 41 pe lista Partidului Socialiștilor pentru următoarele alegeri parlamentare din luna februarie. Noul consilier prezidențial se regăsește și în lista de donatori ai PSRM. Conform raportului pentru primul semestru al anului 2018, Serghei Mișin a donat partidului 12 mii de lei.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!