Deși anterior a declarat că ar putea candida la alegerile parlamentare din acest an, Nata Albot spune că nu a fost o decizie definitivă și nu este pregătită să candideze la aceste alegeri. Jurnalista explică că se va concentra pe activitatea sa de la emisiunea Internetul Grăiește, care speră că va deveni o sursă de informație pentru cei din diasporă.

Eu la aceste alegeri nu sunt pregătită să candidez. În primul rând din cauza lui Noah, care m-a ales pe mine anume anul acesta să fiu mama lui. Și care solicită o implicare din partea mea prea mare, ca să mai fiu capabilă să îmi asum un angajament atât de mare precum cel de a candida”, a precizat Albot.

Un alt motiv sunt studiile sale. „În al doilea rând, candidarea și o eventuală reușită ar fi însemnat să revin definitiv acasă. Or eu mai am de urmat ultima treime din studiile mele, ca să absolvesc universitatea. Cred că aș putea fi mult mai utilă țării mele cu studiile încheiate, decât lăsate în aer”.

În plus, ea spune că actuala sa activitate, legată de emisiunea Internetul Grăiește, ar fi fost incompatibilă cu participarea sa la alegeri și ar fi trebuit suspendată, „or în aceste alegeri eu aș vrea să cred că noi cu Andrei putem avea un rol important drept o sursă de informație pentru cei din diasporă și de acasă. Audiențele pe online arată că suntem urmăriți de zeci de mii de oameni. Așa că noi vom continua independent și onest să informăm și să ajutăm oamenii să aleagă grâul de neghină, îi vom încuraja să renunțe la apatie și să meargă la vot”, mai spune jurnalista.

De asemenea, potrivit ei, pe circumscriptia nord-americana nu este o situație disperată și sunt mai multe opțiuni pentru alegători. „Sincer, am fost plăcut surprinsă să văd atâtea nume necunoscute pe lista candidaților. Nici nu știam că avem atâta lume dornică să se implice și să facă schimbări acasă. Mi se pare puțin ciudat că la cei mai mulți din ei nu le-am auzit până acum niciodată vocea civică. Au fost atâtea ocazii în care s-au putut manifesta, să le auzim numele, indignarea, poziția civică, revendicările. Sper măcar în această campanie să se manifeste mai activ. Pentru că eu personal știu pentru cine voi vota și mai ales de ce voi vota pentru această persoană. Ar fi bine ca fiecare candidat să fie capabil să formuleze răspunsul la întrebarea De ce i-ar vota diaspora, având în vedere cât de cuminți și nevăzuți au fost până acum”, a declarat Nata Albot pentru TV8.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie 2019 în baza sistemului mixt de vot.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!