/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Zăpada a dat bătăi de cap șoferilor și pasagerilor din întreaga țară. Au fost înregistrate mai multe accidente

missing
10 ianuarie 2019, ora 19:52

Deși în prima parte a zilei a nins non-stop, vremea nu a oprit-o pe această studentă să facă un drum lung tocmai din Edineț.

Am venit la examen pentru că trebuie să ne pregătim și de aceea am considerat că trebuie să venim mai degrabă să ne pregătim. Este luni, peste patru zile”, Adiada, studentă.

Și această bătrână nu a avut de ales, încât a fost nevoită să vină de la Nord pentru a îngriji de nepotul ei, care s-a îmbolnăvit.

Ninge, dar ce să facem dacă trebuie să venim. Trebuie să stau cu copilul că ea lucrează și copilul s-a îmbolnăvit și nu poate să-l ducă la grădiniță. Iaca la oră am ajuns, la ora 14:00 am ajuns”, Greta, pensionară.

Oamenii care au sosit în Capitală povestesc că au pornit cu frica în sân la drum, și nu în zadar. Pe parcurs, spun că au văzut mai multe accidente.

„Așa și așa, cam e greu, da… Erau accidente, nu chiar multe, dar erau două accidente”.

„Ei, cam ne sperie că dimineața când ningea șoferul s-a dat jos din rutieră și rutiera a luat-o într-o parte și cam ne-am speriat”.

Și șoferii se plâng că, în unele regiuni, drumurile erau înzăpezite de-a binelea.

„–Au fost curățate drumurile? –Așa, pe unele locuri”.

„Greu, greu se circulă. Nu-i curățit drumul. Da peste tot”.

„Încoace de la intersecția Sorocii e mai nins, încolo la Nord nu prea tare. La Bălți e mai curat decât aici înspre Centru”.

La moment se activează într-un regim obișnuit, cursele nu se rețin. Plecarea și sosirea este la timp. S-au anulat 20 de curse. Motivul nu este numai drumul”, Ion Andrușca, director adjunct Gara de Nord.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pe traseul Taraclia-Cahul, un microbuz care transporta 6 persoane a derapat de pe șosea și a ajuns într-un copac. Un pasager a ajuns la spital, iar șoferul ar fi condus cu viteză excesivă. Despre alte două accident care s-au produs în raionul Cahul am aflat de la reporterul din rețeaua națională a TV8, Vitalie Kotnov. De vină ar fi stratul de gheață ce s-a format pe drumuri. Și șoferii din Drochia au fost nevoiți să circule pe un drum mai complicat.

„Soroca-Drochia nu este curățat drumul? E gheață, gheață, nu e curățat drumul bine”, Cristina Jitaru, Drochia.

Iar la Tiraspol zăpada se topea din cauza temperaturilor cu plus.

„Termometrul arată +2 grade. Zăpada care a căzut în ultimele 24 de ore se topește și a atins nu mai mult de 10 cm. Drumul care unește Tiraspolul și Odessa se află în stare satisfăcătoare. Circulația transportului nu este oprită”, Natalia Scurtul, Tiraspol.

La Orhei ninsoarea nu a dat bătăi de cap șoferilor deocamdată. Toate drumurile sunt practicabile. Aceste informații au fost oferite de către locotenentul-major al Direcției Situații Excepționale Orhei Dumitru Belinski”, Maxim Djamanov, din Orhei.

Corespondentul nostru din Criuleni susține că trasee se circulă fără dificultate, iar drumarii au muncit începând cu ora trei dimineața. Principalele străzi au fost deja curățate, mai puțin cele adiacente.

La solicitarea reporterului nostru din Bălți, Dumitru Pelin, poliția locală a oferit câteva sfaturi pentru șoferii care pornesc la drum pe timp de ninsoare.

Conducătorul auto trebuie să fie echipat corespunzător, să păstreze distanța între automobile, să reducă viteza înainte de trecerile de pietoni”, polițist de patrulare, Bălți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram