Ninge fără oprire și în mai multe țări europene. Cea mai critică situație continuă să fie în Austria unde localități întregi s-au pomenit sub nămeți masivi. În ajutorul oamenilor au sărit și militarii. Între timp, câțiva turiști din Alpii elvețieni au fost afectați după ce hotelul lor a fost distrus de o avalanșă.

Potrivit poliției locale, mai multe persoane au fost rănite ieri după ce o avalanşă a lovit un hotel situat în zona unei trecătoare din Alpii elveţieni, aflată la circa 1300 de metri altitutine. Departamentul local de poliție a mai menționat că și vehiculele aflate în parcarea hotelului şi părţi ale restaurantului au fost îngropate sub zăpadă. Echipele de urgenţă caută posibilele persoane dispărute. Și în Alpii austrieci, dincolo de peisajul frumos, situația este destul de complicată. Dacă media întregii luni ianuarie este, în zonă, un strat de 57 de centimetri de zăpadă, în aceste prime 10 zile ale lunii s-au așternut în jur de 130 de centimetri.

„Le recomand oamenilor să rămână pe pantele de schi oficiale, să nu se aventureze să iasă de pe traseele supravegheate. Vremea te poate ademeni, iar situația este riscantă și schiorii oricând ar putea provoca o avalanșă”.

De zile întregi, sute de oamenii sunt blocați în case și nu mai pot ajunge la muncă, școlile sunt închise, iar rezervele de mâncare sunt limitate. Zăpada va continua să se aștearnă și în zilele ce urmează, de aceea salvatorii și militarii intervin pe acoperișurile clădirilor pentru a le elibera.

În Germania, oamenii din Bavaria sunt obișnuiți să se confrunte cu vremea extremă de iarnă, dar zăpadă neobișnuit de puternică în mai multe zone a provocat haos pe drumuri, iar unele școli au rămas închise.

O situație similară este și în Norvegia, unde furtunile de zăpadă au creat probleme majore pentru călătorii din întreaga țară. Un număr mare de zboruri au fost anulate la un aeroport local. Iar un grup de elevi au scăpat ca prin minune după ce autobuzul lor a fost aruncat de pe șosea.

Nu doar țările din nordul Europei au fost afectate de vreme rea, dar și cele din sud, cum ar fi Serbia sau Grecia. Și în România situația este gravă. Din cauza precipitațiilor abundente, în țară s-au produs zeci de accidente. Cel puțin o persoană a murit după ce mașina pe care o conducea a intrat într-un autobuz, plin cu pasageri, în județul Brașov. Și capitala României se află sub asediul zăpezii. Din cauza ninsorilor, trenurile au avut probleme. În Gara de Nord din Bucureşti au ajuns cu 35 de minute de întârziere. Pe aeroportul din Bucureşti întârzierile sunt de maximum 40 de minute la decolare. În condiţii de iarnă s-a circulat şi în județele Iași şi Bacău, aflate sub avertizare de cod galben.

Bate vântul, deci e destul de mare zăpada. Deci, îi dăm încontinuu, dăm de dimineață. Pe traseul ăsta din pădure în jur de o oră”.

Aeroportul din Iaşi a fost închis, iar pompierii au intervenit cu mașinile şenilate pentru transportul mai multor pacienţi la spital. Printre ei două gravide în 9 luni şi un copil de 5 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!