Acum o săptămână, Comisia Electorală Centrală a scos de pe pagina sa, la doar câteva ore după plasare declaraţiile de avere ale candidaţilor Partidului Democrat, Partidului Socialiştilor, Blocului ACUM şi Partidului Comuniştilor. Atunci, Serviciul de presă de la CEC a explicat scoaterea declaraţiilor prin faptul că anumite informaţii nu erau blurate. Acestea au revenit pe site-ul comisiei electorale centrale, duminică, 13 ianuarie, iar luni, 14 ianuarie, au fost completate și la ultimele două partide înregistrate în cursa electorală.

Mold-Street scrie că din multe declaraţii au fost blurate informaţiile despre bunuri de preţ şi numerarul (mai mare de 15 salarii pe economie) deţinut de candidaţii de pe listele partidelor politice. De exemplu în cazului Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat a fost blurată informaţia despre volumele de cărţi de anticariat, volumele de cărţi universale şi pianul de 131.000 de euro.

Aceeaşi operaţiune a fost efectuată şi în cazul declaraţiei de avere a preşedintelui Parlamentului Andrian Candu, din care a dispărut numerarul de câteva milioane lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!