În Chișinău sunt mai multe panouri ale președintelui țării Igor Dodon cu mesaje politice. Potrivit șeful statului acestea sunt parte a campaniei de promovare a președintelui țării și a instituției prezidențiale și sunt achitate în cadrul campaniei Iubesc Moldova.

Este o campanie de promovare a instituției prezidențiale și a președintelui, a poziției președintelui nu are nimic cu electorala deoarece nu ați văzut nimic pe aceste panouri niciun mesaj electoral”, a declarat Dodon.

Întrebat din ce bani au fost făcute, acesta a răspuns: „Este campania națională iubesc Moldova”.

Totodată, Dodon a precizat că va anunțat săptămâna viitoare decizia s-a privind participarea sau nu în alegerile parlamentare.

Președintele R. Moldova, instituția prezidențială nu este parte a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Dacă voi decide sau nu, decizia va fi anunțată săptămâna viitoare. Dar cred că instituția prezidențială nu trebuie implicată în lupta electorală sau a se da provocărilor unor actori care deja luptă pentru mandatul de deputat”, a spus șeful statului.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie 2019. În prezent s-au înregistrat șase candidați pe circumscripția națională și peste 140 de candidați pe circumscripțiile uninominale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!