Rugat să comenteze cererea prealabilă expediată de Mihai Ghimpu în adresa sa, Andrei Năstase spune că acesta „acu s-o trezit” menționând că deja de mai mulți ani vorbește despre miliardul furat, laundromatul rusesc și politicienii care ar fi implicați.

„Eu asta fac de trei ani de zile, despre implicarea hoților în furtul miliardului, despre spălătoria mafiei rusești, în atacurile raider, despre hoți nu am încetat să vorbesc de ani de zile. Acu s-o trezit. Individul despre care vorbiți dvs. Mihai Ghimpu, este un politician de sub 1% și din punctul meu de vedere s-a sinucis politic de foarte multă vreme. Cât privește demnitate, onoare, eu nu dau nici 30 de arginți, pardon, 30 de bănuți pe onoarea și demnitatea lui Ghimpu”, a declarat Năstase.

Totodată, acesta a precizat că politicieni ca Ghimpu, Plahotniuc, Leancă, Șor sau alții „nu ne pot opri în drumul nostru spre liberat”.

Deși a fost întrebat dacă își va cere scuze, liderul PPDA a spus că el este sigur că jurnaliștii sunt capabili singuri să tragă concluzia.

Mihai Ghimpu a expediat o cererea prealabilă în adresa lui Andrei Năstase prin care îi solicită scuze și dezmințiri publice pentru declarațiile făcute în cadrul unei conferințe de presă, potrivit cărora Ghimpu ar fi implicat în furtul miliardului, „spălătoria mafiei rusești” și ar fi complicele lui V. Plahotniuc.

Potrivit cererii prealabile, în cadrul unei conferințe de presă din 2 ianuarie, Andrei Năstase a declarat: „ .. în loc să vorbim despre beneficiarul mare al furtului miliardului și a spălătoriei mafiei rusești care este Plahotniuc, complicii săi Șor, Ghimpu …”. Liberalul susține că declarațiile date au mai fost făcute și în cadrul unei emisiuni televizate.

În context, Ghimpu solicită scuze și să i se compenseze prejudiciul cauzat de aceste declarații defăimătare în cuantum de un leu. În caz contrar liberalul spune că va fi nevoit să-și apere onoarea, demnitatea și reputația personală prin intermediul instanțelor de judecată.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!