/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

PSRM: Prin deschiderea a doar 11 secții de votare în Rusia se încalcă posibilitatea sutelor de mii de concetățeni de a merge la vot

missing
18 ianuarie 2019, ora 15:23

„În cele 11 secții de votare pe care guvernarea Republicii Moldova intenționează să le deschidă în Federația Rusă, vor putea vota nu mai mult de 10% din numărul total al concetățenilor noștri care se află pe teritoriul Rusiei. Iar luând în considerație distribuția geografică a acestor secții de votare, putem spune că nu mai mult de 3% dintre moldovenii aflați permanent sau temporar în Federația Rusă, vor putea vota”, se arată într-un comunicat al Partidului.

Potrivit lor, astfel, se încalcă posibilitatea sutelor de mii de concetățeni care locuiesc pe teritoriul Federației Ruse, să-și îndeplinească datoria de cetățean și să-și exercite dreptul la vot pentru alegerile parlamentare. În context, PSRM anunță că va face un recurs împotriva acestei decizii discriminatorii a guvernării atât în instanțele de judecată naționale, precum și în cele internaționale.

Guvernul a aprobat o decizie privind deschiderea a 125 de secții de votare peste hotare țării, cu 25 mai mult decât la alegerile prezidențiale din 2016, dintre care 11 vor fi amplasate în Federația Rusă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram