Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță că un investitor din Bulgaria va cumpăra pachetul de 63,89 la sută din acțiunile BC „Moldindconbank” S.A., este vorba despre „DOVERIE UNITED-HOLDING AD”.

„Investitorul își manifestă interesul într-o perioadă oportună pentru BC „Moldindconbank” S.A., după ce pe data de 18 ianuarie 2019, BNM a efectuat ultima extindere permisă de lege cu încă trei luni a termenului de vânzare a acțiunilor nou-emise de către această bancă. Astfel, vânzarea acțiunilor ca pachet unic, în mărime de 63.89 la sută din capitalul social al băncii, va avea loc în beneficiul băncii și clienților acesteia”, se menționează într-un comunicat al BNM.

Astfel, potrivit BNM, vinderea acestui pachet de acțiuni va permite ieșirea ordonată a băncii din regimul de intervenție timpurie, astfel ca să nu fie afectată activitatea BC „Moldindconbank” S.A. și banca să continue să funcționeze în regim normal, oferind toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

„DOVERIE UNITED-HOLDING AD își propune să vină la BC „Moldindconbank” S.A. cu o echipă de manageri care au o experiență internațională bogată în domeniul bancar. În acest sens, BNM consideră intenția potențialului investitor drept o oportunitate notabilă de a dezvolta pe termen lung „Moldindconbank” și de a spori competitivitatea și calitatea serviciilor oferite clienților săi”, scrie BNM.

Investitorul dat a mai obținut în luna septembrie 2017 o permisiune prealabilă a BNM pentru achiziționarea unui pachet de acțiuni la o altă bancă licențiată din Republica Moldova, însă acea tranzacție nu a avut loc.

Potrivit BNM, „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” se prezintă a fi una dintre cele mai importante companii din Bulgaria. A fost înființată în anul 1996 ca un fond de privatizare cu un portofoliu de participații în peste 20 de întreprinderi din diverse domenii economice, care activează în mai multe țări din regiune.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!