Instanța de judecată din regiunea Obolonsky de la Kiev l-a recunoscut vinovat într-un caz de trădare de patrie pe fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici. Acesta a fost găsit vinovat și de complicitate în schimbarea frontierei de stat și de desfășurare a războiului, transmite Meduza.io.

Ședința de judecată este încă în desfășurare, în prezent în fragmentul din sentință care a fost citit se spune că vinovăția lui Ianukovici este dovedită. Pedeapsa stabilită lui Ianukovici încă nu a fost anunțată.

Procuratura a cerut ca Ianukovici să fie condamnat la 15 ani de închisoare. Verdictul a fost pronunțat în absența acestuia, deoarece fostul președinte este în Rusia. El a numit cazul fabricat și motivat politic și nu a vorbit niciodată nu vorbit în cadrul ședințelor.

După schimbarea puterii în Ucraina în 2014, Viktor Ianukovici a fugit în Rusia. El a fost acuzat că a cerut Moscovei să trimită trupe în Ucraina, ceea ce, la rândul său, a dus la anexarea Crimeei de către Rusia.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!