Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 955: Atac nocturn, farsă din Rusia și arestări misterioase. Ex-șeful NATO face o propunere Kievului

CEC a aprobat modelul buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare și referendum. Ce culoare vor avea

missing
25 ianuarie 2019, ora 08:31

Buletinul de vot pentru circumscripţiile uninominale va fi de culoare violet. Concurenții electorali vor fi înscriși în buletinul de vot cu litere majuscule de aceeași mărime, aceleași caractere, în ordinea rezultată din tragerea la sorți efectuată zilnic de către consiliul electoral de circumscripție.

Pentru referendumul consultativ au fost aprobate două buletine de vot. Acestea se vor tipări pe hârtie opacă (mată). Buletinul care va conține întrebarea „Sînteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” va avea culoarea galben pal, iar buletinul pe care va fi imprimată întrebarea „Sînteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” va avea culoarea bej.

Modelul de buletin pentru circumscripţia naţională va fi stabilit la una dintre şedinţele CEC de la începutul lunii februarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.