/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

CC va verifica constituționalitatea hotărârii Guvernului privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare

missing
26 ianuarie 2019, ora 13:44

Curtea de Apel Chișinău a acceptat astăzi cererea Blocului ACUM DA PAS și a sesizat Curtea Constituțională pentru verificarea constituționalității Hotărârii Guvernului cu privire la secțiile de votare în străinătate. Despre aceasta a anunțat reprezentantul blocului Sergiu Litvinenco, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui Sergiu Litvinenco, după ce Curtea Constituțională va verifica constituționalitatea hotărârii și va emite o decizie, cauza va reveni la Curtea de Apel Chișinău, unde va fi examinată în continuare.

Reprezentanții Blocului ACUM DA PAS au acționat în instanța de judecată Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care solicită să fie anulată decizia Comisiei, prin care a fost stabilit numărul secțiilor de votare. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram