Fostul deputat PLDM, Călin Vieru, s-a lansat astăzi în campania electorală, în fața bustului tatălui său, poetul Grigore Vieru. La evenimentul ce a avut loc pe Aleea Clasicilor, au fost prezenți apropiații candidatului, dar și mai mulți scriitori care au venit să-l susțină în calitate de candidat independent pe o circumscripție din Capitală. Unul dintre principalele puncte din programul său electoral vizează unirea Republicii Moldova cu România.

În fața susținătorilor săi, Călin Vieru și-a început campania electorală cu un citat despre război, scris de tatăl său.

Într-un război. E greu să deosebești un om bun de unul rău. Pe cel deștept de cel prost. Toți împușcă, toți trag, toți spintecă, toți gâtuie, toți urlă și toți laolaltă”, Călin Vieru, candidat independent pe circumscripția nr. 33 Chișinău.

Ulterior, acesta și-a prezentat programul electoral care, în mare parte, se referă la unirea Republicii Moldova cu România.

Înființarea de către Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României a unei comisii comune de elaborare a strategiei planului de reîntregire a neamului. Până în anul 2023. Obținerea unei finanțări nerambursabile din partea României și a Uniunii Europene. Voi pleda pentru unitatea bisericească în cadrul Patriarhiei Române. Adoptarea de măsuri concrete de luptă împotriva corupției, putocrației și de dezoligarhizarea economiei”, Călin Vieru, candidat independent pe circumscripția nr. 33 Chișinău.

Să-l susțină pe Călin Vieru au venit mai mulți scriitori, printre care și Mihai Cimpoi. Zilele trecute, el a participat alături de democratul Nae-Simion Pleșca, la evenimentul de lansare a acestuia în cursă.

Călin Vieru va continua să apere valorile noastre spirituale și morale. Va continua să ne spună cine suntem, de unde venin și unde trebuie să mergem. Călin Vieru poate să alunge această ceață, care s-a așezat pe noi în ultimul timp”, Mihai Cimpoi, scriitor.

Călin Vieru a mai fost implicat în viața politică a Republicii Moldova. Anterior, în perioada 2009-2010, el a deținut funcția de deputat în parlament din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova. În aceste alegeri, el s-a înscris în calitate de candidat independent pentru circumscripția numărul 33 din Chișinău care include mai multe suburbii. Contracandidații acestuia sunt Constantin Țuțu de la PDM, Andrei Năstase din partea blocului ACUM, socialistul Vladimir Roșca, și independentul Andrei Nastas.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!