Noapte de coșmar pentru locatarii unui bloc din cartierul Telecentru. Aceștia spun că nu au închis un ochi din cauza că în apartamente a plouat ca afară. Apa a ajuns în locuințe după ce zăpada de pe acoperiș a început să se topească. Oamenii au stat de veghe toată noaptea pentru a strânge apa. Între timp, responsabilii de la primărie susțin că blocul este administrat de asociație, așa că locatarii trebuie să-și repare acoperișul singuri. Președintele asociației nu a răspuns la telefon pentru comentarii.

Iată așa toată noaptea, toată noaptea. De la ora 21 nu am închis un ochi. Pentru că deodată a început să curgă foarte multă apă.

Apa a ajuns și în apartamentul mătușei Tatiana. La ai săi 76 de ani, femeia se deplasează cu greu, dar de frica inundațiilor nu a stat locului practic toată noaptea.

În jumătate de oră se umpleau patru găleți cu apă. Iată în cratița aceasta mare, în care cândva puneam varza la murat. Iar de la ora 1 în general a pornit un șuvoi groaznic, iată cam ca acum, chiar și mai mult”, mătușa Tatiana locatară

Bătrâna s-a chinuit mai mult pe întuneric, pentru că nu a riscat să conecteze lumina, întrucât apa curgea chiar prin lustră.

Mai mult, nu puteam să conectez lumina. Făceam totul pe întuneric. Luam lumânarea și verificam”, mătușa Tatiana, locatară

Apa a ajuns chiar și până la etajul trei, inclusiv în apartamentul acestei locatare.

Iată așa aducem ligheanul și vedeți cum, asta-i etajul trei. Etajul trei, poftim. Iată așa facem. Supraviețuim și trebuie cumva să ne salvăm.

Femeia spune că s-a adresat la primărie, însă fără rezultat. Acolo i s-a spus că ei nu pot să intervină din motiv că blocul este gestionat de asociația de locatari.

– Nu pot să mă plâng și nu pot să mă revolt pe nimeni fiindcă, când te duci la ei spun: noi nu suntem responsabili, nu suntem responsabili.
– La cine anterior ați fost?
– Eu chiar am fost la primărie și m-am interesat, că noi suntem o asociație și noi la „Jăkul” acestea așa zis, nu ne mai putem adresa. Și m-am dus acolo și mi-au spus doamna: Înțelegeți, aveți președinte.

Responsabilii de la primăria Chișinău susțin că în astfel de cazuri locatarii sunt cei care trebuie să aibă grijă de starea blocului.

Potrivit legii, proprietarii de apartamente sunt coproprietari la toate părțile comune inclusiv acoperișul. În cazul dat asociația trebuie să organizeze înlăturarea deficienților tehnice la acoperiș”, Ghenadie Dubița, dir.aj, Direcția Generală Locativ Comunală.

Președintele asociației de locatari nu ne-a răspuns la telefon pentru comentarii. În lipsa unei soluții rapide, locatarii se roagă acum să vină mai repede primăvara pentru a topi toată zăpada.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!