Khabib Nurmagomedov și Conor McGregor și-au aflat pedepsele după scandalul-monstru de după meciul direct, disputat pe 6 octombrie 2018. Comisia sportivă a statului Nevada l-a suspendat 9 luni pe rusul Nurmagomedov şi 6 luni pe McGregor, scrie digisport.ro.

Pe lângă suspendare, Khabib va trebui să achite o amendă colosală, 500.000 de dolari, în timp ce irlandezul a “scăpat” cu doar 50.000 de dolari. Au fost sancționați și doi membri din stafful lui Khabib, Abubakar Nurmagomedov şi Zubaira Tukhugov, care vor trebui să ispășească o suspendare de câte un an și să achite o amendă de câte 25.000 de dolari.

Campionul mondial UFC la categoria ușoară, Khabib Nurmagomedov, va putea totuși să își reducă sancțiunea dacă va accepta să participe la realizarea şi distribuirea unui spot publicitar împotriva hărţuirii.

Sancțiunile au intrat în vigoare de la data meciului, 6 octombrie 2018, astfel că Nurmagomedov va putea lupta din nou începând cu luna iunie 2019, în timp ce McGregor va putea urca în cușcă în aprilie.

Ce s-a întâmplat la meciul Khabib Nurmagomedov – Conor McGregor, de la UFC 229
A fost haos total la UFC 229, pe 6 octombrie, la Las Vegas. Khabib Nurmagomedov l-a învins pe Conor McGregor în runda a patra a main event-ului, păstrându-și centura UFC la categoria ușoară, însă ceea ce a urmat a fost greu de imaginat.

După ce şi-a făcut adversarul să cedeze, printr-o ghilotină, rusul a sărit din cuscă direct în public pentru a-l bate pe unul dintre antrenorii irlandezului, Dillon Danis, apoi McGregor a fost atacat de unul dintre antrenorii lui Nurmagomedov, Zubaira Tukhugov, care a sărit gardul cuștii și l-a lovit pe irlandez.

În haosul creat au fost implicate mai mult de 10 persoane care și-au împărțit lovituri. Poliţia a intervenit şi a arestat trei membri din stafful rusului.

După toate evenimentele, președintele UFC, Dana White, a decis să nu-i acorde în ring centura lui Nurmagomedov, iar apoi i-a reținut pentru moment bursa de meci, cifrată la două milioane de dolari.

Ulterior, Zubaira Tukhugov, cel care l-a lovit pe McGregor, a fost scos din gala în care urma să lupte și el pe finalul lunii octombrie. Drept urmare, Nurmagomedov a amenințat că părăsește promoția UFC, datorită solidarității pe care o are față de membrii echipei sale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!