Comisia Electorală Centrală (CEC) a acceptat, la ședința de astăzi, înregistrarea lui Gheorghe Petic pe lista națională a blocului electoral ACUM DA PAS. Acesta va figura în listă cu numărul 33. 

Avocata Angela Istrati spune apărarea a depus un demers pentru eliberarea sub garanție a lui Gheorghe Petic, însă, la ședința de judecată de săptămâna trecută, instanța a respins demersul.

„Am garantat eu personal, soțul meu și Adrian Cojocaru, tot avocatul lui Gheorghe Petic, i-am garantat pentru prezența lui în instanța de judecată și comportamentul respectiv care urmează să fie manifestat de către o persoană aflată în garanție. Instanța de judecată a examinat demersul nostru și l-a respins, iar noi am contestat la Curtea de Apel”, a declarat avocata, contactată de TV8.md.

Angela Istrati spune că va aminti la ședința de la Apel precedentul lui Ilan Șor și va cere ca Gheorghe Petic să fie eliberat sub garanție.

„Legea prevede ca Gheorghe Petic are dreptul să facă campanie electorală oriunde ar fi. Chiar dacă instanța va respinge acest demers al nostru de a-l elibera sub garanție personală, atunci noi vom solicita dreptul la o campanie electorală, să meargă presa, să meargă televiziunea în penitenciar, ca să facă Gheorghe ce trebuie să facă un om care vrea să candideze și să devină deputat. Sper că instanța de apel, de data aceasta, va da dovadă de legalitate și înțelepciune”, a explicat avocata.

De asemenea, pe lista blocului ACUM a fost inclusă o candidată și un candidat nou. Este vorba despre Galina Dragan și Alexandr Trupca.

În același timp, candidatul Sergiu Litvinenco a fost schimbat în listă de pe poziția nr. 21, pe poziția nr. 9.

Puteți vedea lista completă a candidaților blocului ACUM DA PAS, în categoria Alegeri.tv8.md.

Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile.

Petic a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!