/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Numărul turiştilor care au ales ca destinaţie Indonezia a continuat să crească în 2018, în pofida catastrofelor

missing
03 februarie 2019, ora 19:53

Numărul turiştilor străini care au ales ca destinaţie Indonezia a continuat să crească în 2018, în pofida faptului că anul a fost marcat de o serie de catastrofe importante: cutremure, tsunami şi prăbuşirea avionului aparţinând companiei Lion Air.

În perioada ianuarie-decembrie 2018, 15,8 milioane de turişti străini au vizitat Indonezia, reprezentând o creştere de 12,5% faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor furnizate de Biroul Central de Statistică indonezian. Conform sursei citate, doar în luna decembrie a anului trecut, în plin sezon de vârf, s-au înregistrat 1,41 milioane de vizitatori străini. Obiectivul stabilit de guvernul de la Jakarta, de a primi 17 milioane de turişti, nu a fost însă atins, explicaţiile oficiale făcând referire la seria de catastrofe importante produse în 2018, scrie Agerpres.

În 2018, Indonezia a fost dur afectată de o serie de catastrofe: Un seism a avut loc pe insula Lombok, din apropiere de Bali, soldându-se cu peste 500 de morţi. La sfârşitul lunii septembrie, un cutremur produs în insula Sulawesi, urmat de un tsunami care a afectat oraşul Palu, a făcut peste 4.300 victime, potrivit celui mai recent bilanţ dat publicităţii de autorităţi, în ianuarie 2019. De asemenea, la sfârşitul lunii octombrie, 189 de pasageri şi-au pierdut viaţa după ce un avion al companiei Lion Air s-a prăbuşit în mare, iar legăturile aeriene cu insula Bali au fost perturbate, în mai multe rânduri, de erupţiile vulcanului Agung.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram