Președintele Igor Dodon comentează declarațiile făcute acum două zile de președintele Partidului Politic ȘOR (PP ȘOR), Ilan Șor, despre faptul că șeful statului îl amenință pe el și pe membrii familiei sale cu dosare penale, intentate pe teritoriul Federației Ruse. Igor Dodon spune că aceste declarații au fost făcute la ordinul cuiva, lăsând să se înțeleagă că ar fi vorba de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc.

„Acesta este un politician concret, căruia i s-a dat ordin să lovească în președinte în speranța că ratingul socialiștilor va scădea. Pentru aceasta a fost făcut acest pas. De aceea, nu merită să acordăm atenție acestui lucru. Asemenea provocări vor fi și în continuare”, a declarat șeful statului în cadrul unei trasmisiuni live la postul de televiziune Accent TV.

Despre declarația lui Ilan Șor că l-ar fi finanțat, președintele a declarat:„lăsați această prostie, eu înțeleg că sunteți maeștri în a desena orice lucruri și partenerul vostru, cel care vă coordonează, putea face diferite lucruri, dar noi toate acestea le-am depășit, le-am văzut, înțelegem foarte bine. De aceea, avem o atitudine foarte, foarte calmă”.

Șeful statului recunoaște că familia lui și a lui Ilan Șor se întâlneau, mergeau împreună la invitația altor persoane și spune că nu va reacționa în niciun fel la aceste declarații.

Ilan Șor a declarat într-o conferință de presă că președintele țării Igor Dodon îl amenință pe el și pe membrii familiei sale cu dosare penale, intentate pe teritoriul Federației Ruse. Acesta a mai spus că așteaptă scuze publice de la șeful statului, în caz contrar va aduce dovezi publice cum Igor Dodon s-a plimbat cu avionul său, s-a folosit de casa acestuia din Rusia și, mai mult, cum Ilan Șor i-a finanțat ultimele două campanii electorale ale lui Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!