Fiul ex-premierului Filat, care este student la Londra, a plătit 390.000 lire sterline pentru închirierea unui penthouse din Knightsbridge. El este obligat să predea aproape jumătate de milion de lire sterline, în urma unei investigații efectuate de Agenția Națională pentru Criminalitatea din Marea Britanie.

Ordinele prin care s-a dispus să fie înghețate trei conturi deținute de Vlad Luca Filat, 22 de ani, au fost emise în mai 2018, după ce anchetatorii financiari ai ANC au bănuit că fondurile provin din activitatea ilegală a tatălui său, Vladimir Filat, fostul prim-ministru al Moldovei.

În lipsa veniturilor înregistrate în Marea Britanie, înregistrările HSBC au arătat că conturile și cheltuielile de viață ale lui Vlad Luca au fost finanțate de companii din alte țări, cu sediul în principal în Turcia și Insulele Cayman. Depozite multiple în numerar au fost identificate și în rețeaua de sucursale din Marea Britanie, cu o sumă de 98.100 de lire sterline plătite pentru o perioadă de trei zile.

După ce s-a mutat la Londra în iulie 2016 pentru a-și începe studiile, Vlad Luca a avut un stil de viață extravagant, cheltuind sume impunătoare de bani pentru bunuri și servicii de lux, inclusiv un Bentley “Bentayga” de 200 000 de lire sterline cumpărat de la o reprezentanță Mayfair.

La Tribunalul Magistraturii din City of London, Judecătorul de district Michael Snow a emis ordine de confiscare pentru cele trei conturi înghețate ale lui Vlad Luca, unde sunt depozitate aproape jumătate de milion de lire sterline.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!