Un bărbat în stare de ebrietate a tamponat un inspector de patrulare și a fugit de la locul accidentului. Incidentul s-a produs la Rezina în seara zilei de șase februarie.

Potrivit INP, inspectorii de patrulare au observat un automobil de model Honda care circula haotic. La somația legală de a stopa șoferul a staționat, dar intenționat a ignorat de a prezenta actele, încuindu-se în automobil. La multiplele solicitări a poliției de a se conforma, conducătorul nu a reacționat. În urma încercărilor de a debloca ușile automobilului, șoferul a accelerat pentru a se eschiva de la fața locului și în mod intenționat a tamponat un ofițer de patrulare, ulterior părăsind locul accidentului.

Ofițerii au solicitat ajutorul și implicarea altui echipaj pentru a reține șoferul fugar de la fața locului. Acesta continuându-și deplasarea pe aceeași stradă s-a tamponat în poarta de rezervă a unui restaurant. Și de această data conducătorul a încercat să părăsească locul faptei, dar a fost reținut de inspectorii de patrulare care au reacționat prompt.

Ulterior, șoferul a fost încătușat și escortat la IP Rezina pentru documentare. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 44 ani, anterior documentat pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate. La solicitarea inspectorilor de a fi testat pentru alcoolemie, acesta categoric a refuzat să treacă testul alcoolscopică.

Inspectorul de patrulare în vârstă de 51 ani în urma tamponării a fost internat în Spitalul raional Rezina în secția chirurgie cu diagnoza comoție cerebrală, însă starea sa este stabilă.

Pentru faptele sale șoferul s-a ales cu două cauze penale în baza art. 349 al. 2 „aplicarea violenței periculoase pentru viața şi sănătatea funcționarului public cu statut special” și 264 al. 3 „refuzul sau eschivarea conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică” CP RM, totodată acesta a fost reținut pentru 72 ore, în baza art. 166 CPP RM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!