Oamenii legii au reținut un tânăr de 20 de ani, din Dubăsari, care ar fi încercată să-l omoare pe un om de afaceri ceh, la Chișinău. Cazul a avut loc luna trecută, potrivit reprezentanților Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Acum câteva zile, suspectul a fost documentat în timp ce alegea locul în care intenționa să omoare victima, și-a cumpărat uneltele necesare pentru comiterea infracțiunii, apoi le-a ascuns. Procurorii spun că acesta a făcut și un plan cum să fugă ulterior de la locul crimei.

„Pentru realizarea planului său infracțional, învinuitul, care avea asupra sa o țeavă metalică special adaptată, a procurat de la o piață din mun. Chișinău mănuși de protecție și colanți pentru a se deghiza, folosindu-i în calitate de cagulă”, informează serviciul de presă PCCOCS.

Tânărul a fost reținut pe 5 februarie, după ora 19.00, într-un scuar din centrul Chișinăului, unde, în prealabil, acesta îi fixase victimei o întâlnire: „Suspectul a fost reținut în flagrant, în momentul în care, fiind înarmat cu țeava metalică și purtând masca improvizată, dânsul se îndrepta în direcția victimei, aceasta din urmă aflându-se sub protecția oamenilor legii”, susțin angajații PCCOCS.

Ieri, pe numele bănuitului a fost emis un mandat de arestare preventivă pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!