Dacă încă nu ați decis cu cine să votați la alegeri, vă mai propunem un candidat. Este mustăcios, are gheare și blană. S-a lansat deja în campanie, dar din principiu refuză să apară la TV. Am reușit să aflăm mai multe despre el, așa că vi-l prezentăm pe Lunohod – un motan care, mai în glumă, mai în serios, vrea să fie și el deputat în noul parlament. Are și un program electoral: promite amenajarea terenurilor de joacă pentru pisici, introducerea, prin lege, a somnului de amiază și tichete alimentare pentru fiecare familie care are măcar un motan.

Deocamdată, felina își face campanie pe rețele sociale, unde are și o pagină dedicată activității sale politice. Sloganul campaniei este: Să punem laba pe țară! Purtătorul de cuvânt al motanului, care este și stăpânul său, are grijă să încarce poze zilnic, iar acestea adună sute de aprecieri. Amuzați, oamenii scriu că motanul este candidatul electoral perfect și că îl vor vota cu încredere. La rândul său, acesta promite că va schimba patru lucruri din Republica Moldova: odihna, joaca, fericirea și bucatele.

Am să accesez granturi de la partenerii de dezvoltare ca să fac parcuri omenești în care să poți să te relaxezi. Eu nu mai vreau ca spațiile verzi din țară să arate ca niște toloace. De asemenea, voi lansa programul „Primul Deliciu”, ca fiecare om sau familie, care are sau va avea pisică, va primi un pachet alimentar lunar garantat. Astfel, pisicuțele vor fi sătule, iar pe lângă ele și oamenii”, scrie Lunohod pe pagina sa de facebook.

Pe pagina sa de Facebook, se spune că Lunohod candidează în toate circumscripțiile electorale, dar și pe lista propriului partid, unde este singurul candidat. Acesta merge și la întâlniri electorale, unde participă diferiți alegătorii mustăcioși. A ajuns deja și în câteva sate.

Felina a participat și la o întâlnire imaginară cu cancelarul german Angela Merkel, care i-a promis că Germania e gata să primească 30 de mii de motănași, fără adăpost.

Și dacă pe rețele, candidatul este activ, atunci la TV evită să apară. Purtătorul său de cuvânt, Cristian Saulea, a precizat pentru TV8 că această campanie este una ironică, iar faptul că popularitatea motanului crește de la o zi la alta demonstrează că oamenii sunt atât de supărați pe politicieni, încât sunt gata să aleagă chiar și un motan. Și dacă participarea lui Lunohod la alegeri este mai degrabă o glumă, aflați că într-un orășel din Alaska, motanul Stubbs a fost primar onorofic începând cu 1997 și până în 2017, când a murit de bătrânețe. Felina a fost aleasă în funcție, după ce locuitorii erau sătui de cei care au condus până atunci localitatea.

Reporter: Diana Popa

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!