Mihail Bejan, despre care presa a scris că ar fi propus unui minor să-i presteze servicii sexuale, a fost eliberat din serviciul militar prin contract și a fost reținut de procurori.

Potrivit procuraturii, pe parcursul urmăririi penale procurorii au intrat în posesia unor date care trezeau bănuiala rezonabilă că persoana vizată în anchetă poate să se eschiveze de la urmărire penală prin părăsirea teritoriului RM. Din aceste considerente, acesta a fost reținut, fiind bănuit de ademenirea minorului în scopuri sexuale (art175/1 Cod penal). Respectiva cauza penală a fost inițiată imediat după comiterea infracțiunii.

Tot astăzi, într-un comunicat de presă Departamentul Trupelor de Carabinieria anunțat despre demiterea acestuia din funcție. În comunicat se precizează că Mihail Bejan este eliberat din funcție „pentru comiterea delictelor ce discreditează titlul de militar”. Departamentul Trupelor de Carabinieri precizează că pe marginea acestui caz Procuratura Generală a pornit o cauză penală.

Zilele trecute, presa a scris că poliția a fost sesizată despre caz de către mama minorului de 17 ani. Mihai Bejan l-ar fi ademenit într-o pădure din Chișinău, unde i-a propus să facă sex cu el pentru 50 de euro.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!