Federația Rusă acuză Statele Unite ale Americii (SUA) de implicare în alegerile parlamentare din Republica Moldova, care vor avea loc în mai puțin de două săptămâni. Într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, se face referire la faptul că ambasadorul SUA la Chișinău Dereck J. Hogan „îi susține public pe unii politicieni, împotriva altor și face recomandări cu privire la modul în care trebuie să aibă loc alegerile”. 

„Democrația acestora (n.r. a alegerilor) va fi apreciată în funcție de cine va câștiga. Dacă Washington-ul nu va fi mulțumit de câștigător, moldovenii riscă să-și rupă relațiile cu Occidentul și chiar să se repete scenariul Maidanului ucrainean (…). Nu ne dorim ca Moldova să devină un nou front pentru așa experimente iresponsabile precum cele care au distrus Iracul și Libia sau s-au transformat în conflicte sângeroase precum cele din Siria și Ucraina (…)”, se menționează în comunicatul Ministerului rus de externe.

Am solicitat telefonic serviciul de presă al Ambasadei SUA la Chișinău, pentru a ne oferi o reacție la comunicatul emis de Ministerul de Externe din Rusia.

UPDATE: De la serviciul de presă al Ambasadei ni s-a spus că reprezentanții misiunii diplomatice nu vor comenta declarațiile Ministerului rus de Externe.

Acum o săptămână, ambasadorul american la Chișinău, Dereck J. Hogan, a susținut un discurs public, în fața unui grup de studenți, în care i-a îndemnat pe moldoveni să iasă într-un număr cât mai mare la vot. De asemenea, diplomatul a vorbit și despre importanța unui scrutin liber și corect.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!