Mai multe secții de votare deschise pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, vor fi reamplasate în alte localități. O decizie în acest sens a fost adoptată în ședința de marți, 12 februarie, a Comisiei Electorale Centrale, transmite IPN.

Președinta CEC, Alina Russu, a declarat că modificările sunt propuse după ce Inspectoratul General al Porției și Biroul pentru reintegrare au venit cu recomandarea de a reduce numărul secțiilor de votare din zona de securitate și reamplasarea acestora pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova. La scrutinele precedente, pe parcursul ultimilor ani, autoritățile neconstituționale au blocat prin diverse metode participarea la vot.

Potrivit președintei CEC, numărul de secții de votare rămâne același pentru ambele circumscripții, nr. 47 și 48, iar reamplasarea unor secții vine să garanteze dreptul la vot al cetățenilor.

Iurie Ciocan, membru CEC, a declarat că propunerile de modificare vin ca urmare a unor discuții de durată. Primăriile localităților în care vor fi reamplasate secțiile au identificat locațiile deja, iar forțele de menținere a ordinii publice sunt capabile să asigure securitatea procesului.

Pentru scrutinul parlamentar din 24 februarie, pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni sunt deschise 47 de secții de vot. Pentru circumscripția uninominală nr. 47, orașele Camenca, Râbnița, Dubăsari și Grigoriopol, sunt deschise 22 de secții de votare, iar pentru circumscripția uninominală nr. 48, orașul Slobozia, municipiile Tiraspol și Bender – 25 de secții de votare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!