Consiliul municipalităţii Los Angeles a aprobat, marţi, 13 ianuarie o ordonanţă prin care interzice vânzarea şi confecţionarea de noi blănuri. Acesta va intra în vigoare în 2021, potrivit Digi24.

Los Angeles devine astfel cel mai mare oraş din SUA care interzice blănurile. San Francisco a interzis în marite 2018, iar West Hollywood a aprobat deja o astfel de lege.

Interzicerea se aplică pieselor de modă şi accesoriior care folosesc orice fel de blană, inclusiv haine, genţi şi bijuterii.

Consilierul Bob Blumenfield a autorizat moţiunea „Fur Ban” şi Consiliul a decis să continue cu elaborarea unei ordonanţe oficiale în septembrie.

„Această practică inumană trebuie să ia sfârşit şi astăzi, am spus, tare şi clar, că blana nu va mai avea un viitor în Los Angeles”, a afirmat, marţi, Blumenfield. „Sunt mândru că oraşul nostru a făcut un pas uriaş în stoparea uciderii inutile a animalelor, dar trebuie să continuăm până la eliminarea acestei pieţe”.

Piaţa de blănuri a avut vânzări de până la 35,8 miliarde de dolari în 2014.

Mulţi designeri deja au renunţat la folosirea blănurilor pentru colecţiile lor, inclusiv Versace, Gucci, Michael Kors, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger şi Jimmy Choo.

Victoria Beckham a anunţat că brandul ei nu va mai include piele de animale exotice în viitoarele colecţii.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!