Din luna octombrie 2018 până în luna februarie 2019, oamenii legii au documentat acțiunile ilegale ale unui grup infracțional care sub diferite pretexte, printre care și acordarea așa-zisei „protecții” din partea interlopilor, prin şantaj însoțit de amenințări cu aplicarea violenței fizice, încasau permanent anumite „taxe” ilegale de la persoanele ce desfășurau afaceri în domeniul transportului de pasageri prin punctul de trecere a frontierei de stat dintre Republica Moldova și Ucraina „Otaci - Moghiliov-Podolischii”.

În urma acţiunilor de urmărire penală și al măsurilor speciale de investigație desfășurate, a fost identificat organizatorul grupului infracțional, acesta fiind de origine daghestaneză, cu antecedente penale, anterior fiind afiliat organizației criminale ”Makena”, condusă de către așa-numitul „hoț în lege”, Vladimir Moscalciuc.

La data de opt februarie, suspectul a fost reținut în flagrant în mun. Chișinău, în momentul primirii de la una dintre victime a unei tranșe din ”taxa” impusă acesteia pentru protecție.

La demersul procurorilor, în privința învinuitului a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 zile. Dacă i se va demonstra vinovăția, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la șapte la zece ani.

Investigațiile pe caz continuă, în scopul identificării tuturor complicilor învinuitului, precum și altor persoane care au avut de suferit în urma activităților ilicite ale grupului infracțional.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!