/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Instanța nu-i permite lui Petic să facă agitație electorală. Acestuia i-a fost prelungit mandatul de arest

missing
15 februarie 2019, ora 13:14

Instanța de judecată nu a admis demersul avocaților lui Gheorghe Petic prin care aceștia au cerut să i se permită întrevederile cu presa pentru a face campanie electorală. Despre asta a anunțat avocata acestuia Angela Istrati într-un video postat pe pagina sa de Facebook. Totodată, lui Petic i-a fost prelungit mandatul de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

„Instanța de judecată a refuzat a admite cererea de acces a presei către Gheorghe Petic, pentru a desfășura campania electorală! La fel, a fost respinsă cererea de amânare a ședinței de judecată pentru data de 25 februarie, pe motiv ca ambii avocați sunt degrevați din funcție pe perioada campaniei electorale. Instanța a refuzat desfășurarea campaniei electorale lui Gheorghe Petic”, a scris Angela Istrati pe rețelele de socializare.

De asemenea, avocata spune că nu pot face campanie electorală pe motiv că ar fi blocați de către instituțiile de stat.

„Nu putem desfășura o campanie electorală normală, deoarece suntem blamați nemijlocit de către instituțiile de stat, și aici mă refer la judecătoria Orhei, care practic pune în fiecare zi ședințele de judecată. Asta împedică atât lui Gheorghe Petic să-și desfășoare campania sa electorală, cât și mie sustrăgându-mă din acestă campanie. Se face o presiune asupra apărării care urma să vină în ședință necătînd la faptul că este ocupată cu alte acțiuni electorale. Se face o presiune că dacă vine să nu fie suficient de pregătită. Fapt care evident aduce un impact asupra dreptului la apărare lui Gheorghe Petic și dreptului constituțional, dreptul de a fi ales în parlamentul Republicii Moldova”, mai menționează Angela Istrati.

Gheorghe Petic, membru al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, a fost reținut la jumătatea lunii octombrie, fiind suspectat de viol. El neagă acuzațiile procurorilor și spune că dosarul intentat pe numele lui este unul politic.

Acesta a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram