După anunțul Ministerului de Externe de la Chișinău că delegația R. Moldova a reușit să se vadă cu cei doi piloți moldoveni eliberați din Afganistan, portalul Komsomolskaya Pravda a publicat un filmuleț, în care se vede cum a decurs întâlnirea acestora. Potrivit imaginilor, reprezentanții R. Moldova îi anunță că au venit să vadă cum aceștia se simt și să le pregătească acte pentru a să poată reveni în Moldova, în schimb, piloții au spus că vor reveni acasă după ce vor termina tratamentul, deși au fost asigurați că și în Moldova pot primi tratamentul necesar.

Ministerul de Externe a anunțat printr-un comunicat de presă că după o săptămâna de solicitări oficiale către autoritățile ruse despre locul aflării și starea de sănătate a cetățenilor moldoveni, Lionel Buruiană și Mihai Crihan, rămase fără răspuns, delegația Republicii Moldova a identificat prin eforturi proprii locul deținerii acestora. Ministerul a anunțat că au avut la dispoziție doar 10 minute pentru a discuta cu cei doi piloți, dar li s-a impus mai multe restricții: au fost nevoiți să-și lase telefoanele mobile, să nu pună anumite întrebări, precizând că înainte de a intra au trecut un control riguros.

Medicii care au însoțit delegația au spus că starea de sănătate a piloților este bună și că aceștia pot să fie transportați imediat acasă, așa că nu le este clar de ce moldovenii mai rămân acolo.

Cei doi piloți au fost capturați de talibani acum trei ani în timp ce efectuau o misiune civilă în Afganistan la bordul unui elicopter. Un al treilea membru al echipajului a fost ucis.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!