/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Cum a decurs întâlnirea piloților moldoveni cu reprezentanții delegației ministerului de Externe

missing
18 februarie 2019, ora 09:13

Ministerul de Externe a anunțat printr-un comunicat de presă că după o săptămâna de solicitări oficiale către autoritățile ruse despre locul aflării și starea de sănătate a cetățenilor moldoveni, Lionel Buruiană și Mihai Crihan, rămase fără răspuns, delegația Republicii Moldova a identificat prin eforturi proprii locul deținerii acestora. Ministerul a anunțat că au avut la dispoziție doar 10 minute pentru a discuta cu cei doi piloți, dar li s-a impus mai multe restricții: au fost nevoiți să-și lase telefoanele mobile, să nu pună anumite întrebări, precizând că înainte de a intra au trecut un control riguros.

Medicii care au însoțit delegația au spus că starea de sănătate a piloților este bună și că aceștia pot să fie transportați imediat acasă, așa că nu le este clar de ce moldovenii mai rămân acolo.

Cei doi piloți au fost capturați de talibani acum trei ani în timp ce efectuau o misiune civilă în Afganistan la bordul unui elicopter. Un al treilea membru al echipajului a fost ucis.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram