/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Patru companii și-au prezentat intenția de a livra energie electrică R. Moldova. Care sunt acestea

missing
19 februarie 2019, ora 17:30

Energocom este succesorul de drepturi a Întreprinderii de Stat „ENERGOCOM”, iar în noiembrie 2017 compania a fost desemnată în calitate de furnizor central de energie electrică. În 2017, Autoritățile de la Chișinău au anunțat ă 70 la sută din necesarul de energie pentru Republica Moldova va fi asigurată de Energocom care a semnat un contract cu centrala de la Kuciurgan, în timp ce restul de 30%, va veni de la furnizorul ucrainean, DTEK, cel care a câștigat în aprilie licitația anunțată de Ministerul Economiei.

În acest an, și ЗАО „Mолдавская ГРЭС – Centrala termoelectrică de la Cuciurgan și-a anunțat intenția de participare la concurs. Ea este cea mai mare centrală termoelectrică din Republica Moldova, situată în orașul Dnestrovsc, și este la moment controlată de autoritățile separatiste din Transnistria. Termocentrala este amplasată pe malul lacului de acumulare omonim, la frontieră cu Ucraina.

Compania ucraineană DTEK, care a livrat până acum 30 la sută din energie electrică necesară R. Moldova, și-a anunțat din nou intenția de a participa la licitație. De asemenea, și-a anunțat intenția și întreprinderea cu capital străin „TehGaz Grup”.

Union Fenosa anunță că potrivit calendarului stabilit de procedura de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice de către Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. pentru perioada 1 aprilie 2019 – 31 martie 2020, la 18 februarie 2019 s-a încheiat etapa de recepționare scrisorilor de intenție de participare la procesul de furnizare a energiei electrice.

Până pe 21 februarie, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. va crea lista potențialilor furnizori (lista scurtă) ce întrunesc toate cerințele tehnice, cărora li se vor expedia solicitări de prezentare a ofertelor în corespundere cu criteriile stabilite. Ulterior ofertele tehnico–economice recepționate urmează a fi evaluate în cadrul licitației cu participarea Grupului de Observatori în conformitate cu instrucțiunea Ministerului Economiei și Infrastructurii și procedurile interne de reglementare a procesului inițiat, cu scopul identificării celei mai bune propuneri.

Procedura va finaliza cu negocierea și semnarea noului contract de furnizare a energiei electrice şi prezentarea acestuia către ANRE spre avizare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram