/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

CEC: Prezența la urne este mai mare decât la parlamentarele din 2014. Aglomerație la patru secții de votare de peste hotare

missing
24 februarie 2019, ora 13:58

Comisia Electorală Centrală a făcut totalurile prezenței la vot la ora 13.00. Potrivit datelor prezentate, la urne s-au prezentat 760 mii de alegători, ceea ce constituie 28% din cifra totală. La parlaentarele din 2014, la aceeași oră își exercitaseră dreptul la vot doar 21% dintre alegători.

Acestea sunt rezultatele pentru toate secțiile de votare din circumscripțiile 1-50. Secțiile de vot din circumscripția nr. 51 urmează să se deschidă în scurt timp. CEC precizează că până la ora 15.00, persoanele care au nevoie de urna mobilă pot înainta o cerere.

Până la ora 13.00, peste hotare au votat aproape 28 de mii de oameni.

CEC mai precizează că la patru secții de votare – Frankfurt, Bologna, Modena, Parma s-au format cozi. Pe diaspora.votează.md pot vedea cât de aglomerate sunt secțiile de votare.

De asemenea, președinta CEC, Alina Russu a menționat că au parvenit contestații de la cetățenii despre hotare legate de imposibilitatea alegerii din cauza pașaportului expirat. Potrivit ei, aceste contestații, dar și cele legate de desfășurarea procesului de votare pot fi depuse direct în instanța de judecată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram