/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Mai mulți cetățeni se plâng că sunt nevoiți să ia buletinele de vot pentru referendum, deși nu doresc

missing
24 februarie 2019, ora 10:52

Potrivit ei, lucrătorul biroului electoral i-a indicat unde să semneze, doamna Maria crezând că sunt necesare două semnături unul pentru circumscripția uninominală, iar altul pentru națională a semnat, dar s-a trezit cu patru buletine de vot. Ea a precizat că nimeni nu i-a explicat că semnează și pentru buletinele de vot pentru referendum, iar lucrătorul biroului electoral le-a luat înapoi abia după ce s-a certat cu cea din urmă.

Semnale similare, redacția TV8 a primit și de la alți locuitori ai Capitalei, dar și din diasporă – Italia. Solicitat să comenteze purtătoarea de cuvânt a CEC, Rodica Sîrbu, a declarat că fiecare alegător are dreptul să voteze și nu poate fi obligat să participe la alegeri sau la referendum. „Eu nu cred că un funcționar electoral poate să restricționeze accesul la exercitarea dreptului la vot prin interzicerea oferirii unui buletin de vot sau impunerii oferirii altui buletin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram